De tijd vliegt...
Door: Angela
Blijf op de hoogte en volg Angela
23 Augustus 2007 | Italië, Perugia
Hoe is het in Nederland? Hier in Perugia gaat alles nog steeds prima! Afgelopen zaterdag ben ik met Anna en Magda naar Firenze (Florence) geweest. Het is een erg mooie stad, vooral de grote chiesa del Duomo is gigantisch mooi. Het nadeel is wel dat Firenze vol met toeristen is, echt heel anders dan in Perugia maar wel gezellig! We wilden een kijkje gaan nemen in de Galeria Dell’accademia waar hele beroemde werken hangen, maar de wachttijd om naar binnen te kunnen was 2 uur. In die 2 uur konden we zoveel andere dingen doen dat we besloten hebben te kunst te laten voor wat het is. Firenze heeft ook veel fonteinen, bruggen en standbeelden door de hele stad staan. Erg indrukwekkend allemaal.
Zaterdagavond zijn we met de hele groep (alle Zweedse, Engels, Ierse en Nederlandse vrienden) naar een grote discotheek ‘la villa’ geweest. La villa doet zijn naam eer aan want het is net een grote villa. De disco kan 3000 mensen kwijt en bestaat uit 3 verschillende gebouwen en 4 verschillende dansplekken buiten, inclusief een zwembad. Een supermooi concept, maar ook best prijzig. Wij meiden hebben het geluk dat ze hier in Italië vaak gratis entree geven aan ‘le donne’ en dat de jongens dan dubbel moeten betalen…Kortom de jongens betaalden 20 euro en de meisjes helemaal niks! Soms is het best in je voordeel om een meisje te zijn ;-). De prijzen van de drankjes waren ook behoorlijk prijzig en dat kon je merken aan het type mensen in La villa. Veel goedgeklede italiaanse mannen en vrouwen, het type molto arrogant! Samen met onze groep hebben we de grootste lol gehad, maar toen kwam de busrit terug. In italie rijden ze niet zo als in Nederland en een aantal van onze groep werd ziek en de bus moest gestopt worden. Magda en ik in het Engels/Italiaans proberen uit te leggen aan de chauffeur dat hij de bus moest stoppen. Gelukkig begreep hij het uiteindelijk. Zondag was de eerste dag dat ik daadwerkelijk de zon heb zien opkomen, 6 uur lag ik in mijn bedje.
Zondag lekker rustig aangedaan, gezwommen, huiswerk gemaakt en ‘s avonds op de trappen gezeten. Maandag was natuurlijk weer een gewone lesdag maar ’s avonds hebben Magda en Anna ‘Party Svedese’ georganiseerd. Inclusief Zweedse gehaktballen en wodka, bellisimo! Het was erg gezellig om met zijn tienen te eten en te drinken. Rond 1 uur zijn we richting het centrum gegaan om daar nog wat te drinken.
Dinsdagavond hebben we een studieavond ingelast, van 18.00 tot 22.00 zitten zwoegen op onze grammatica. Woensdagavond hadden we een feestje bij Emilie, dit is een Frans meisje uit onze klas. Het was vooral erg druk, maar erg gezellig. De pizzakoerier had het erg druk met al onze bestellingen;-)
Ik vind het een raar idee dat de tijd hier zo snel gaat, over 1 week heb ik mijn toetsen en dan is het alweer voorbij… Ik heb erg zin om weer even naar Nederland te gaan, maar aan de andere kant ga ik iedereen hier ook erg missen. We hebben een zeer gezellige groep en zoveel lol samen. Gelukkig hebben we allemaal emailadressen, telefoonnummers etc. Goede reden om elkaar nog eens op te zoeken! Voorlopig ga ik nog even genieten van mijn tijd hier en ik hoop dat ik jullie allemaal nog even kan zien/spreken in de week dat ik thuis ben want ik mis jullie!
Nu ga ik even naar de mensa per una piatto di pasta! Vanavond gaan we naar een italiaanse film in de universiteit en daarna gaat Aliah voor ons koken.
Bedankt voor jullie lieve berichtjes allemaal en tot snel!
Liefs Angela
24 Augustus 2007 - 20:53
Bianca:
Hoi Angela, Leuk te lezen dat je het naar je zin hebt. Hier alweer twee weken aan het werk na een heerlijke vakantie in Frankrijk met veel zon en lekker relaxen. Je neefjes hebben nog een week vakantie. Kevin zijn boeken zijn gisteren binnen gekomen dus het echte leren kan gaan beginnen. Ik kan me verder gaan verdiepen in het arbeidsrecht met mijn nieuwe baan als salarisadministrateur bij een accountants kantoor. Succes de laatste week en geniet ervan. Groetjes Bianca en natuurlijk ook van Mark, Kevin en Dylan. -
28 Augustus 2007 - 19:48
Ilse:
hee angela!
Leuk om jou verhaaltjes te lezen!
Vind erg kanp dat je de taal zo snel onder de knie krijgt ik had al behoorlijke moeite met spaans!
Maar als t goed is zijn de oudjes ook aangekomen daar! Ik wens jullie al vast een goede terugreis samen!!
groetjes ilse