Assisi, regen, martini en zon!!
Door: Angela
Blijf op de hoogte en volg Angela
12 Augustus 2007 | Italië, Perugia
Hier weer even een update uit Italia, veel gedaan en erg veel lol gehad! Natuurlijk is Tom maandag aangekomen en dat was erg leuk. Meteen meegenomen om een lekkere italiaanse pizza te gaan eten.Toen Tom maandag hier was heeft hij gelijk kennis gemaakt met mijn spaanse huisgenoot Laura. Ladderzat kwam ze de trap op geslingerd en ze gaf hem 2 kussen haha. Leuke eerste indruk, maar hij is wel redelijk goed want het enige Engelse woord wat Laura kent is ‘Party’.
Woensdag zijn we na de lessen bij Magda gaan eten. Donderdag stond de Visita Guidata op het programma, een tour door de stad onder begeleiding van een Italiaanse gids. Tom is ook meegeweest. De tour was best leuk, maar moeilijk te begrijpen al dat megasnelle Italiaanse gebrabbel. Wel heb ik een paar Nederlanders leren kennen die ook in Rome gaan studeren, eindelijk wat mensen die ook naar de eeuwige stad gaan in september .
Vrijdag hadden we weer Esercizoni Fonetica. Deze lessen zijn op uitspraak gericht. Wee kregen een ontzettend mooi (niet bepaald dus) liedje te horen, maar het was onverstaanbaar wat er gezongen werd. Na ongeveer 10 keer het nummer gehoord te hebben moesten we enkele woorden invullen die waren opengelaten uit de songtekst. Iedereen zat te lachen want niemand had ook maar 1 woord verstaand. En de lerares maar doorratelen…lastig.
Vrijdag was het wel iets minder want…het regende in Perugia. Samen met Aliah, Magda en Anna zijn we naar Assisi gegaan. De stad was erg mooi, vooral toen het zonnetje tevoorschijn kwam eind van de middag! Terug zijn we helemaal naar beneden gelopen, dat was erg mooi want er was vanaf Assisi (boven op de berg) naar het station (onder aan de berg) een soort wandelpromenade die helemaal van boven tot onder lichtjes in de stenen had. Toen ik mijn kaartje van 1,80 ging betalen met een biljet van 20 euro verdween alleen de volledige 20 euro in de automaat…Dat was mijn laatste geld wat ik bij me had. Ik kan het geloof ik terughalen bij trenitalia aan het loket, erg praktisch dus. Ook in Italie hebben de treinen vertraging en we waren uiteindelijk pas om 11 uur thuis. Er was een hawai party georganiseerd door Erasmus maar dat feest begon om half 11 tot half 2. We hebben zelf een martini feestje gebouwd (2 flessen met 5 personen…) het was in ieder geval gezellig! Magda’s huisdier de kakkerlak was er ook gezellig bij. Daarna zijn we terechtgekomen in de domus, een disco waar ze echt nul verstand hebben van cocktails maken.
Zaterdag zijn we weer met z’n 5en op pad geweest. We hebben bij het ontbijt besloten om naar Gubbio te gaan. Omdat het alweer regenachtig was moest de paraplu mee. Ik kreeg een heeeeeel klein beetje het idee dat ik in Nederland was, maar gelukkig nog steeds Italia;-) Gubbio was erg mooi, een oud stadje en niet zo toeristisch als Assisi. We zijn een heel eind naar boven gelopen en hebben in een barretje de meest heerlijke focaccia broodjes ooit op! Bellisimo! Morgen eens kijken wat het weer brengt, hopelijk nog een beetje zon maar volgens mij wordt het weer wel weer beter.
Nog een paar goede berichten. Gisteravond is het gelukt om op 1 grote pit en 1 hele kleine pit een heerlijke pastamaaltijd te koken (met dank aan Tom). En de wasmachine blijkt na enig onderzoek (wederom met dank aan Tom) toch te werken. Wat een luxe opeens om al mijn kleren te kunnen wassen.
Zondag eindelijk zon!! Samen met Tom ben ik naar het Lago Trasimeno geweest. Het meer is mooi, maar ook behoorlijk vies van kleur. We hebben lekker in het zonnetje gezeten en een gelato gegeten, molto bene!
Tot zover mijn update, tot snel!!
Ciao xx
13 Augustus 2007 - 10:19
Liset:
Hoi Angela,
Leuk om weer wat foto's te zien en verhalen te lezen. Wel veel meegemaakt in die paar dagen nadat ik je gesproken heb! Hopelijk doet skype het de volgende keer wel dan kunnen we weer even bijkletsen. Geniet nog met Tom van de laatste dagen dat die er is, en dan gaat die lekker voor mij zorgen ;)
Veel succes en plezier!
Kus Liset -
13 Augustus 2007 - 15:24
Simme:
Hee Angela,
Ziet er allemaal leuk uit hee. Mooie foto's ook! Krijg een beetje italie-kriebels als ik dit zo lees en zie.
Ik hou je site in de gaten.
Veel plezier en succes daar!
xx Simme -
14 Augustus 2007 - 12:35
Fiek:
Heee An,
Wat fijn om te horen dat alles daar goed gaat!! Heb je weer te lang niet gesproken..K ben net terug uit Spanje, heb n heerlijke voedselvergiftiging met me mee genomen.. Kijk maar uit daar met die heerlijke lasagnes!!:P:P.. En wat lees ik nou?? Zwemmen? Heel goed bezig..Jammer dat k je niet n beetje kan ondersteunen.haha.. Schiet t al n beetje op met t leren van italiaans? T lijkt me echt superingewikkeld!! Maar jou kennende komt t zeker goed! Ook al wat leuke mensen ontmoet zie ik..T klinkt allemaal super! Bellissimo!! Nou meis, geniet er nog maar lekker van..K spreek je snel weer..dikke kus -
22 Augustus 2007 - 16:42
Boukje:
He meis, zo te lezen heb je t goed naar je zin daar!! Wij zijn ook weer terug van een super vakantie! Kei mooi eiland, lekker zonnetje.. Veel plezier nog, en tot gauw! Liefs Bouk